På Arla`s hjemmeside finder vi tit inspiration, og det er også her Victor fandt opskriften på nordisk tzatziki.
Han lavede dog lidt om på opskriften, så den fald mere i vores smag... vi kan godt li en balance mellem det sure og det søde. Og han ville desuden gerne have den i en "grov"version.
OBS.... tilbehøret er meget liberal
Til 4 personer brugte han:
Til tzatziki, skal der bruges:
1 spidskål.... skåret i grove stykker
1/2 ltr. skyr
Lidt æble/hyldeblomst juice fra Innocent
Lidt citron saft
2 grønne æbler .... skåret i grove stykker
1 pære .... skåret i grove stykker (denne kan med fordel byttes ud med 1 bakke hele blåbær)
1 stort rødløg .... halveret og skåret i skiver
Groft salt og friskkværnet peber
Rør skyr og juice sammen til den ønskede konsistens, smages til med citron, salt og peber.
Røres sammen med de andre ingredienser, hviler på køl... og smages til lige inden servering.
Til grillet kylling, skal der bruges:
4 kyllingbryst
Sellerisalt
Spids kommen pulver
Røres sammen med de andre ingredienser, hviler på køl... og smages til lige inden servering.
Til grillet kylling, skal der bruges:
4 kyllingbryst
Sellerisalt
Spids kommen pulver
Friskkværnet peber.
Kyllingerne grilles .... her griller vi på gas grill .... de fik 6-10 min. på hver side.
...... Victor valgte at krydre kyllingkødet let, så det kun havde en snert af smag fra krydderierne, hvilket viste sig at være en smags fuld beslutning, da det stod godt til den sur/søde tzatziki.
Vi fik kogte gulerødder til, dette var ikke nødvendigt.... da de andre ting mættede godt i sig selv.
Vi fik kogte gulerødder til, dette var ikke nødvendigt.... da de andre ting mættede godt i sig selv.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar