800 gr hakket kød.... kylling, svin eller kalv/flæsk
1 stort revet løg
1 æg
1 tsk gul husk
salt, peber
Farsen røres sammen med vand, hviler ca 10 min og kan evt tilsættes mere vand.
Koges i bouillion vand, til kødbollerne selv "popper op til overfladen"
Til sovsen skal bruges:
1 spk smør
1 spk karry
1 stort fint hakket løg
1 fint hakket æble
vandet kødbollerne er kogt i
piskefløde
salt, peber
Løg, æble og karry svitses i smørret til det bliver let gyldent.
Tilsæt kogevandet ½-1 ltr
Ønskes der ikke æble/løg "klumper" i, blendes sovsen med stavblænder.
Tilsæt fløde og smag til.
Sovsen bliver ikke gammeldags tyk... ønskes dette kan der jævnes med maizena (rystes i fløden). Eller sovsen kan tyknes med lid Philidelfia neutral ost.
1 spk smør
1 spk karry
1 stort fint hakket løg
1 fint hakket æble
vandet kødbollerne er kogt i
piskefløde
salt, peber
Løg, æble og karry svitses i smørret til det bliver let gyldent.
Tilsæt kogevandet ½-1 ltr
Ønskes der ikke æble/løg "klumper" i, blendes sovsen med stavblænder.
Tilsæt fløde og smag til.
Sovsen bliver ikke gammeldags tyk... ønskes dette kan der jævnes med maizena (rystes i fløden). Eller sovsen kan tyknes med lid Philidelfia neutral ost.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar