Velkommen til min blog... hyggeligt du har lyst til at kigge inde.
Smid gerne en kommentar inden du smutter igen (dette kan du under hvert indlæg) Knus

lørdag den 11. oktober 2014

Lørdags lækkerier




Så blev det lørdag.... 
og Katja`s BEDSTESTE veninde Sanne & hendes kæreste Bo kom til aftensmad.
 Og sføli skulle der kun serveres LCHF mad, og de blev oven i købet også udsat som forsøgskaniner, til en flødekartoffel erstatning.

Det faldt heldigvis  i SUPER go smag.
Frem over overvejer de at eksperimenterer med butternut squash..
.Dejligt at være til inspiration :D



 Vi var 7 personer, der brugte vi:

1 butternut squash
1 stor kinaradisse
1 stor porre
½ pose revet rød cheddar ost
3/4 l fløde
tørret estragon
chili
salt, peber

Kinaradissen skrælles, skæres i tynde skiver, skiverne koges i saltet vand i ca. 15 min.
I mens skrælles butternut squashen, skæres i 1/4 og der efter i tynde skiver.
 Porren skæres i tynde skiver og skylles (lad det stå og løbe godt af)
Kinaradissen dryppes godt af.

Bland fløde med krydderier efter smag
Kinaradisse. butternut, porre fordeles i en fad, osten drysses over, og flødeblandingen hældes over.
Skal have ca. 45 min. i ovnen




Til vores fløde"kartofler" fik vi grillet roastbeef, PERFEKT grillet af Nicolai & Bo :-D
Hjemmebagte brødsticks med (igen) avocado-  & chili mayo









Til 10 brødsticks brugte vi:
 4 æg
1 dl hytteost
1 dl mandelmel
½ dl kokosfiber
1 dl sesamfrø
1 spk gul husk
2 fed hvidløg
50 gr revet parmasan
2 tsk bagepulver
1 tsk groft salt
1 stor tsk oregano

Æg og hytteost piskes godt sammen, der efter kommes resten af ingredienserne i.
Dejen skal hvile ca 10 min, hvor efter den med hænderne (dyppet i vand) formes til stænger.
Pensel dem med olie og strø groft salt, sesamfrø og oregano over.

Bages ca 20 min ... eller til de er gyldne ved 180 grader varmluft


(opskriften er inspireret af Jane Faebers Brødpinde)



Nu ovnen alligevel var i gang, blev der også bagt krydrede frokost boller.

(Næsten fulgt Jane Faebers opskrift i bogen LCHF brød & kager)

Til 12 stk, brugte vi:

100 gr mandler
1 dl solsikkekerner
1 tsk fennilkefrø (vil næste gang kun bruge en ½ tsk)
100 gr smør (havde noget chilismør i køleskabet, det blev brugt)
5 æg
100 gr. philadelphiaost (her er brugt den med sød chili)
1 dl affedtet sesam mel
½ dl kokosfibre
2 dl revet parmasan
2 fed hvidløg
2 store tsk bagepulver
1½ spk gul husk
groft salt

Mal mandlerne til mel, der efter males solsikkekerne og fennikkelfrø.
Smørret smeltes.
Pisk æg med Philadelphiaost & hvidløg, tilsæt smørret og pisk det godt sammen.
Bland alle de tørre ingredienser sammen, og bland dem sammen med æggemassen.
Lad dejen hvile ca 10 min.

Ovnen opvarmes til 170 grader varmovn.
Form bollerne (vand på hænderne igen), og læg dem tæt sammen som et brydebrød.

Pensel med olie og drys med oregano og groft salt.
Bages ca en ½ time, eller til de er brune på overflades og føles faste når man trykker på dem.
Afkøles på bagerist.

Bruges til frokost boller smurt med philadelphiaost eller mayo, salat og kødpålæg.


Og så snuppede vi da også lige en drømmekage... all time favorit kage :-D
Og første forsøg på LCHF manèr... og IKKE sidste gang, den rammer så TÆT på den normale!!!
(her er der, igen, brugt opskrift af Jane Faeber. dog med lidt ændringer)
Til kage i 35x27 cm fad, er der brugt:

6 æg
1½ dl fløde
2 spk sukrin gold
1½ dl kokosfibre
1½ dl mandler (med skrald, ønskes kagen mere hvid, skal de være smuttet) malet til mel
2 tsk bagepulver
2 tsk vanillie pulver

Ovnen tændes på 170 grader varmluft

Æg, fløde og smeltet smør piskes sammen, blandes med resten af ingredienserne.
Dejen hældes i bagepapir beklædt form og fordeles/glattes med dejskraber.
Bages ca ½ time næst nederst i ovnen, eller til den er let gylden og fast at trykke på.


Fyld:

250 gr kokosmel
300 gr smør
8 spk sukrin gold
2 spk stødt kanel
1 dl fløde

Alle ingredienserne smeltes sammen i en gryde, og hældes på kagen efter den ½ time.
Bages der efter 5-10 min.

Afkøles på bagerist.
Smager både fantastisk lun & kold.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar