Velkommen til min blog... hyggeligt du har lyst til at kigge inde.
Smid gerne en kommentar inden du smutter igen (dette kan du under hvert indlæg) Knus

mandag den 9. februar 2015

.... fejre mandens føs`dag..


..... og en 1/3 del af gæsterne var LCHF`ere. 
Så der blev sføli lavet både almindelig og LCHF mad/kage, så alle kunne hygge sig på bedste DK manèr..... spise og drikke sammen :-D

Bagte verdens bedste føs`dags boller fra Amo`s kagebog... og lavede 2 slags lagkager til STOR fryd for føs`dags barnet.

Men til os fornuftige mennesker... hihi..... var der sføli LCHF kager.
De var begge bagt af min dejlige veninde Sara og hendes søde kæreste Jannick, da vores weekend var lidt presset hjalp de med kagerne.... DEEEJLIGT :)


Det blev til denne friske cheececake m. lime og jordbær.
Bund og gele er fundet her 
http://www.familiejournal.dk/.../27-jordbaercheesecake.aspx

Ostemassen er hentet fra Jane Faerber's brød og kager

Og i Ostemassen erstattede Sara  sukrin melis med Sukrin gold

Bund til cheesecake
200 g mandler 
100 g smør 
4 tsk. Sukrin Gold

Ostemasse:
4 blade husblas
300 g philadelphiaost
2 dl creme fraiche 38% 
skal og saft af 1-2 øko lime
1 tsk vanilje pulver
2-3 spsk sukrin melis
2 dl piskefløde

Gelé til cheesecake
500 g jordbær 
2 spsk. Sukrin Gold 
½ dl vand 
3 bl. husblas

Fremgangsmåde:

Bund: Blend mandlerne, smelt smørret og rør smør, mandler og Sukrin godt sammen. Bred blandingen ud i en springform på 20 cm, bag den ved 175° i 10-12 min. og lad den afkøle.

Ostemasse: 

Læg husblas i koldt vand. Pisk philadelphia med Sukrin, cremefraiche, vanilje og limeskal til en jævn massei en skål. Opvarm limesaften i en lille kasserolle, og smelt den opblødte husblas heri. Pisk den smeltede husblas i ostemassen. 

Pisk fløden stiv, og vend den i massen. Fordel det over bunden.

Gelé: Udblød husblassen, skær halvdelen af jordbærrene i skiver og fordel dem over kagen. Hak resten af bærrene, kog ud med Sukrin og vand og purér bærrene igennem en sigte. Tilsæt husblassen, rør, til den er opløst, og lad det køle lidt. Hæld jordbær-geléen over din cheesecake og stil den koldt, til geléen har sat sig. 



Og til føs`dags barnet havde de jordbærkage med, der er hans YNGLINGS.
Opskriften er fra Jane Faebers brød og kager.


Til aftensmad stod den på lasagne... både alm og ala Jannick.



Kødsaucen bestod af:
oksekød
hvidløg
løg
porre
MASSER bacon
tomatpure
purerede tomater
og krydderier efter smag.
Fik lov at småsimre i 2 timer.

Den ene var lagt med almindelige lasagne plader, den anden med forkogte og skivet jordskogger, ostesauce og revet ost/bacon på toppen.

Tilbehør var brødsticks med Ailoi
 og
salat med hjemmerørt 1000 øer dressing.

Til ca 10 portioner (& lidt ekstra... den er vanedannende).

1 ltr. creme fraiche 18 %
2 spk. citronsaft
1 tsk. sukrin gold
1-2 tsk himalaya salt
2 små revet løg
8 spk sukkerfri ketchup
4 spk. HP sauce (er liberal i LCHF verden)

Det hele røres sammen og smages til.... alt efter hvor sød, sur, salt man ønsker den.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar